5 januari 2017 | Nieuws, Ondernemersfonds Utrecht

Sofie van den Enk dagvoorzitter op lustrumbijeenkomst OfU

Als trotse Utrechtse hoefde Sofie van den Enk niet lang na te denken toen zij door ons gevraagd werd om de bijeenkomst van het OfU in goede banen te leiden. 

Zoals op haar website valt te lezen heeft de oud winnares van Wie Is De Mol de laatste jaren niet stilgezeten. Na een studie Amerikanistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen, een stage bij Max Westerman in New York en een stormachtig jaar op het cabaretpodium (waarvoor ze onderscheiden werd met de eerste prijs op het prestigieuze Camerettenfestival), richtte Sofie van den Enk haar pijlen op de journalistiek.

Carrière

De carrière van Sofie begon bij RTV Utrecht, waar ze werkte als verslaggever. Ze brak al snel door als presentator van het nieuws en werd ontdekt door de jakhalzen van DWDD.

Na het winnen van de Philip Bloemendalprijs voor jong presentatietalent, haalde de KRO haar in 2009 binnen. Bij de KRO vertegenwoordigt Sofie het jonge vrouwelijke talent. Sofie presenteert programma’s op Nederland 3, 1 en Z@pp en heeft op zondagavond een eigen radioshow op 3FM: PS Radio met Paul Rabbering. Programmatitels van Sofie zijn onder meer De Rekenkamer, Eureka, Eilanders, Puberruil Z@pp, De Reunie Z@pp. Eerder deed ze XXL & XXL Twee jaar later, Hints, Inside Oud, en Ouders hebben geen seks. Daarnaast is ze veel gevraagd en teruggevraagd dagvoorzitter. (bron: www.sofievandenenk.nl)