Street Art Muziekhuis Lombok

Trekkingsgebied 17, Aankleding en uitstraling gebied

Lombok is een kunstwerk rijker. Speciaal voor Muziekhuis Lombok aan de Makassarstraat heeft Utrechtse kunstenaar Munir de Vries in samenwerking met internationale graffitikunstenaar Nhobi een muurschildering gemaakt. 

Natuur en muziek

Nhobi en Munir hebben de hele buitenwand van het Muziekhuis voorzien van een nieuw jasje. Projectleider Marjolein van Alfen: “In het kunstwerk zetten Munir en Nhobi de verbinding tussen de natuur en de muziek centraal. Muziek instrumenten groeien uit de natuur voort. Daarmee is de muurschildering een venster tussen de kunst binnen en de natuur rondom het gebouw.” Ook in het kleurenpalet leggen Munir en Nhobi de verbindingen met de aanwezige kleuren in de omgeving.

Veel bekijks

Al tijdens het schilderen kreeg het pand veel bekijks. Wijkbewoners kwamen vaak langs om het proces te volgen en een babbeltje te maken. “Ik wist niet dat daar binnen muziek werd gemaakt.” En dat is precies waarom het belangrijk is dat aan de buitenkant zichtbaar is wat voor kunst er binnen wordt gemaakt.

Organisatie
Marjolein van Alfen
www.swk030.nl

Samenwerking

Het street art project bracht veel Lombokse partijen samen. De mediareporters van de Buurtblinkers hielden interviews, Bagels&Beans in Lombok verzorgde de catering, Greetings from Utrecht organiseerde speciaal voor dit project een Street Art Tour Lombok, de Handige Meeuwen hielp met materiaal en West Side Stories maakte opnames van het buurtfeest. Leerlingen van X11 media en vormgeving hielpen mee met het schilderen en ontwierpen het huisnummer, en ook de vele buren hielpen een handje mee in de vorm van schroevendraaiers, kurkentrekkers en plakband.

Vergelijkbare projecten