Schaatsen in Utrecht

Diverse trekkingsgebieden, Evenementen

Schaatsbanen

Op verschillende plekken in Utrecht kan er tijdens de feestdagen geschaatst worden. Ondernemers uit de Händelstraat in Oog in Al, aan het Willem van Noortplein in Tuinwijk en in het centrum van Vleuterweide hebben de handen ineen geslagen om – met een bijdrage vanuit het Ondernemersfonds – een schaatsbaan te realiseren.

Vleuterweide

Van vrijdag 7 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019 kan er weer naar hartenlust geschaatst worden op de overdekte ijsbaan van maar liefst 350 vierkante meter in Centrum Vleuterweide. De baan, op het plein voor de bibliotheek, is bijna twee keer zo groot is als vorig jaar en is ook nog eens uitgebreid met een een ‘skateway’, waardoor er in de open lucht ook een rondje geschaatst kan worden. Naast ‘gewoon’ schaatsen, is er (silent) discoschaatsen en een curlingcompetitie. De koek en zopie zorgt voor winterse hapjes en drankjes.

Oog in Al

In Oog in Al kunnen schaatsliefhebbers vanaf 17 december de ijzers onderbinden. Op het grasveld bij winkelcentrum Händelstraat kan er gratis geschaatst worden en schaatsen kunnen ter plekke worden geleend. Ook aan wat lekkers is gedacht: er zijn braadworsten van de barbecue en er komt een après-skibar. De schaatsbaan staat er tot en met 22 december.

Willem van Noortplein

Van 19 tot en met 22 december komt er – met behulp van de ondernemersvereniging Noord Oost en het Ondernemersfonds Utrecht – een tijdelijke kunstschaatsbaan op het Willem van Noortplein. Van 10.00 – 18.00 uur kan er geschaatst worden.

Vergelijkbare projecten