Festival Dichterbij – 3 juni 2018

Trekkingsgebied 13, Evenementen

Muziek, (straat) kunst, poëzie en foodtrucks. Dát is het nieuwste Utrechtse festival Dichterbij. De Utrechtse Dichterswijk presenteert op zondag 3 juni 2018 de eerste editie van z’n eigen gratis toegankelijke festival aan de Veilinghaven.

Festival Dichterbij is ontstaan in de wijk. Initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Activiteiten Dichterswijk Maurice Bongers: ‘De Dichterswijk is een enorm levendige wijk waar ontzettend veel gebeurt, ook op het vlak van bewonersinitiatieven. Het was een logische stap: creëer een plek of moment waar alles samenkomt, een spannende mix van professionele podiumartiesten en lokale initiatieven. En dat resulteert op 3 juni in een nieuwe traditie op de Utrechtse festivalkalender: Festival Dichterbij’.

Het festival vindt plaats rondom de Veilinghaven. Daar wordt een speciaal festivalterrein ingericht met diverse podia, horecapunten en veel verrassende plekken. Bongers: ‘Festival Dichterbij is een wandeling om de haven waar je als bezoeker op onverwachte momenten verrast gaat worden door bijzondere straatkunst, een gedicht, een overdonderende dansshow of intieme singer-songwriter. Het hoofdpodium in de Veilinghaven biedt ruimte aan grotere optredens.’ Het festival mikt op een breed publiek uit heel Utrecht en daarbuiten.

Loog Landaal, manager van Wijkbureau Zuid-West is blij met de komst van Festival Dichterbij: ‘Een festival met een goed programma biedt ontplooiing, verstrooiing en ontmoeting, wat weer voor sociale cohesie zorgt. De Dichterswijk is een broedplaats voor sociale innovatie en de gemeente maakt graag ruimte voor veelbelovende bewonersinitiatieven.’

Stichting Activiteiten Dichterswijk organiseert het festival in samenwerking met een aantal professionele partijen. De voorbereidingen voor het festival zijn al maanden in volle gang. Artistiek leider Maureen Alvares: ‘Dichterbij presenteert op 3 juni een evenwichtig programma waarbij er veel ruimte is voor de diverse creatieve processen in de buurt zelf, maar ook voor artiesten die goed in het DNA van de buurt passen: energiek, vernieuwend en verrassend.’

De hoofdprogrammering van Festival Dichterbij wordt binnenkort bekend gemaakt. Het festival vindt plaats op 3 juni 2018 van 14.00 tot 21.00 uur en is gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie op www.festivaldichterbij.nl en like de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van alles.

Stichting Activiteiten Dichterswijk
Maurice Bongers
www.stichtingactiviteitendichterswijk.nl

Vergelijkbare projecten