26 september 2016 | Projecten

Ondernemers maken burendag een succes

Buurten leuker, socialer en veiliger maken: dat is het doel van Nationale Burendag. Ook voor ondernemers een ideale gelegenheid hun buurt te leren kennen, en andersom. Dat werd afgelopen zaterdag (24 september) duidelijk in het Maliekwartier. ’s Ochtends trakteerden de ondernemers buurtbewoners op een ontbijt. Later op de dag keerden ze hun winkels binnenstebuiten met een buurtfestival. Dit allemaal mede gefinancierd via het Ondernemersfonds. Een fotoverslag.

p1000166-klein-2

Op de kruising van de Maliebaan met de Nachtegaal / Burgemeester Reigerstraat konden bewoners aanschuiven voor een gevarieerd ontbijt. De vroege herfstzon maakte de vrolijke aankleding nog feestelijker.

p1000121

Ondernemersvereniging Het Maliekwartier (Nachtegaal-/Reigerstraat) pakte de organisatie van het ontbijt voortvarend aan. Het naburige trekkingsgebied toonde zich bovendien een goede buur met een bijdrage aan het ontbijt (ondernemersvereniging Het Fluwelen Handvat). Ook in dat opzicht was het een geslaagde burendag. 

p1000125

Alle ondernemers van het Maliekwartier waren gevraagd om iets in te brengen voor het ontbijt. Met allerlei lekkernijen als gevolg. Van zoetigheid, tot versgebakken eieren met spek; van yoghurt met granola tot een vers bakje koffie.

p1000127

p1000088

Er stond continu een lange rij voor het ontbijt, de organisatie kwam bordjes tekort en de eieren uit de green egg waren zeer populair. ‘Nog beter dan vorig jaar’, vond een bezoeker.

p1000132 p1000158

Zowel jong als oud vermaakte zich prima, voor ieder was er wat wils. In de aanloop naar Burendag hadden winkeliers stapeltjes met flyers gegeven aan hun vaste klanten en dat betaalde zich uit. Bezoekers kwamen in grote getale en geen moment was er een lege tafel. Buren die elkaar kenden van gezicht raakten met elkaar aan de praat terwijl ze ondertussen bevestigd kregen dat ze in een wel erg smakelijke buurt wonen.

Festival BinnensteBuiten

p1000214Na het ontbijt barstte in het Maliekwartier festival BinnensteBuiten los. Voor ondernemers dé gelegenheid letterlijk te laten zien wat ze in huis hebben.

p1000216p1000185-klein p1000218Al met al was deze dag een groot succes, en fantastische promotie voor de creatieve ondernemers van het Maliekwartier!