Op 19 april werd de eerste Lunch Talk georganiseerd; een gratis lunch voor de ondernemers uit Merwede, Transwijk & Co waarbij iedere editie op een andere plek zal zijn en een ander thema wordt gekozen. Deze eerste Lunch Talk vond plaats bij restaurant De Klub en had als thema ‘Gezond ondernemen’.

De aanwezigen konden naast samen lekker eten en elkaar ontmoeten, onder leiding van Chris Rijksen van de Transkeerters, luisteren naar diverse sprekers uit de wijk die vertelden hoe zij in hun werk omgaan met Gezond ondernemen

Jasper Kaan

Jasper Kaan en Lisa Meintjes openden in 2014 de deuren van restaurant de Klub. Jasper vertelde over zijn werk in het restaurant, het zelfgemaakte zuurdesem brood en het verbouwen van eigen voedsel in de moestuin en daarmee over hoe hij als duurzame, milieubewuste horeca-ondernemer zo goed mogelijk voor onze planeet zorgt.

Niki Smit

Niki Smit is mede-oprichter/creatief directeur bij Monobanda en medeoprichter van ExploreDEEP.

Niki vertelde over hoe hij als ontwerper systeemveranderingen op grote schaal nodig heeft om nieuwe paden te kunnen bewandelen, en over zijn zoektocht naar de goede balans tussen zijn eigen makerschap en maatschappelijke impact.

Jenna Postma

Jenna Postma is product ontwerper en projectleider bij Ondernemerscollectief MerwedeTranswijk & Co. Jenna vertelde over het Ondernemerscollectief en het aanvragen van subsidies voor je eigen project.

Jenna Postma vertelt over Ondernemerscollectief MerwedeTranswijk & Co

Lonneke Reijalt

Lonneke Reijalt is interieurarchitect. Tijdens de Lunch Talk vertelde ze over hoe we kunnen zorgen dat het kantoorgebouw passend is bij een gezonde manieren van werken.