23 april 2020 | Blog, Corona, Nieuws

Wat te doen met aanvragen voor evenementen?

Dinsdagavond 21 april heeft het kabinet bekend gemaakt dat het huidige verbod op evenementen wordt verlengd tot 1 september. Dit verbod geldt voor evenementen met vergunnings- en meldplicht zoals festivals en voetbalwedstrijden. Met het verbod wil het kabinet bereiken dat het coronavirus zich minder snel verspreidt.  

Wij zien regelmatig aanvragen voor evenementen voorbij komen (in 2019 waren dat ongeveer 16% van alle projecten die met OfU-budget gefinancierd zijn). Ook in 2020 zijn er allerlei plannen gemaakt voor bijvoorbeeld Koningsdag, het Suikerfeest en sportevenementen in de zomervakantie. Wat gebeurt er nu met die aanvragen?

 Wat ons betreft zijn er een aantal opties:

1. Intrekken van de aanvraag

Wanneer er nog geen (betalings)verplichtingen zijn aangegaan, is het geen enkel probleem om de aanvraag in te trekken. Geef ons een seintje, dan regelen we dat voor je. Het gereserveerde budget komt dan vrij en kan besteed worden aan andere aanvragen.

 2. Gedeeltelijk intrekken van de aanvraag

Wanneer er al wel (betalings)verplichtingen zijn aangegaan, is het zaak om tot goede afspraken te komen met de betrokken leveranciers. Mogelijk zijn er al diensten geleverd en/of kosten gemaakt, die kunnen na onderlinge afstemming gewoon uitbetaald worden. Het overige budget komt vrij en kan besteed worden aan andere aanvragen. 

 3. Verplaatsen evenement

Het is uiteraard ook mogelijk om het evenement uit te stellen. Het gereserveerde budget kan dan op een later moment dit jaar ingezet worden. We vinden het fijn als je ons hiervan op de hoogte brengt, verder hoef je niks te doen. 

 4. Een alternatief verzinnen

Ten slotte is het uiteraard ook mogelijk om een alternatief te verzinnen. We zagen al een aantal leuke initiatieven voorbij komen: een Oranjeontbijt dat normaliter in een restaurant plaatsvindt wordt nu thuisbezorgd, een winkeliersvereniging die altijd plaatselijke Koningsdagspelen sponsort, deelt nu sportieve goodiebags uit aan leerlingen, een winkelgebied heeft nu geen fysieke maar online winactie met luxe Moederdag-ontbijtverwenpakketten. Wellicht kun je met wat creativiteit jouw aanvraag ook ombuigen? 

Heb je hulp nodig of vind je het fijn om even te sparren? Neem dan vooral contact met ons op. We zitten klaar om te ondersteunen:

Daniëlle (aanvragen): 06-532 752 78
Corrie (facturen): 06-100 324 71
Kyra (fondsmanager): 06-204 211 12
Of mail naar: info@ondernemersfondsutrecht.nl

PS: I.v.m. de meivakantie zijn we vanaf 27 april tot 11 mei iets minder goed bereikbaar. Stuur dan vooral een mail of spreek een voicemail in, we komen er z.s.m. op terug!