21 oktober 2019 | Nieuws

Spreker Jaarcongres 2019: Jos Burger – Ultimaker

Recent heeft Ultimaker, wereldleider in desktop 3D-printen, haar hoofdkantoor verplaatst van Geldermalsen naar Creative Valley op Utrecht Centraal Station. Met de vestiging van UItimaker in Utrecht is de stad een innovatieve wereldspeler rijker. Jos Burger, CEO bij Ultimaker, deelt tijdens het Jaarcongres van het Ondernemersfonds Utrecht welke  beweegredenen ter grondslag lagen aan de keuze voor Utrecht als belangrijkste uitvalsbasis.

Jos Burger staat sinds 2014 aan het roer bij Ultimaker en werkt met een wereldwijd team van meer dan 400 medewerkers samen om de transitie van de wereld naar lokale, digitale productie te versnellen. “In Utrecht hebben wij op het Centraal Station de juiste plek gevonden waar we onze snelle groei kunnen voortzetten en nog meer talenten kunnen huisvesten. Samen met hen maken wij 3D-printen zo toegankelijk mogelijk, zodat steeds meer bedrijven en universiteiten zelf concepten, onderdelen, prototypes, gereedschappen en hulpstukken kunnen printen. Wij stellen professionals in staat om alleen datgene te maken, waar en wanneer men het nodig heeft.”

Ultimaker is opgericht in 2011. Momenteel zijn er ruim 125.000 3D-printers van Ultimaker 3D-printers in gebruik. Naast 3D-printers ontwikkelt het bedrijf ook software om ervoor te zorgen dat professionals 3D-printen naadloos kunnen integreren in bestaande werkprocessen. De open source-software software, Ultimaker Cura, heeft 500.000 unieke gebruikers per maand en verwerkt zo’n 1,4 miljoen printopdrachten per week. Daarnaast heeft het bedrijf samenwerkingsbanden met tientallen materiaalgiganten, om de verdere ontwikkeling van professioneel desktop 3D-printen te versnellen.