25 september 2018 | Blog, Ondernemersfonds Utrecht

Scoren in de Galgenwaard (en met jouw ondernemersvereniging)

  • Foto: Beeldboot

De gemiddelde lezer van dit stuk weet dat er best wat bedrijvigheid te vinden is in en rondom Stadion De Galgenwaard. Minder mensen zullen weten dat er op het Herculesplein (pak ‘m beet) 90 bedrijven en andere organisaties gevestigd zijn. En zo kwam het dat ik mij onlangs bevond bij Van Hall Advocaten Arbeidsrecht -pal onder de A tribune- om bij te praten met het bestuur van Ondernemersvereniging Galgenwaard (OVG). Een ondernemersvereniging met de wind eronder. Daarover straks meer.

Om te beginnen, moet ik iets opbiechten: ik heb niet heel veel op met ondernemersverenigingen. Dat is nogal een uitspraak voor iemand die zich al zeven jaar professioneel bezighoudt met ondernemerscollectieven en de uitspraak verdient dan ook wat context. Ook ga ik het straks wat nuanceren.

Papieren legitimatie

Kijk, het hebben van een ondernemers- of winkeliersvereniging lijkt een soort papieren legitimatie te geven aan de samenwerking in een bepaalde omgeving. Een inschrijving bij de KvK, een bestuur en een akte van oprichting van de notaris maakt het allemaal lekker officieel. Er zit ook een soort fijne dualiteit in het model. Het (dagelijks) bestuur voert uit en de leden controleren, zoals een parlement het kabinet controleert of een gemeenteraad het college. In theorie kan het bestuur dan eens per jaar decharge vragen over het gevoerde beleid van het afgelopen jaar en de plannen laten vaststellen voor het komende. De jaarvergadering hoeft dan ook niet lang te duren en zo is er voldoende tijd over voor een inspirerend inhoudelijk programma of een borrel. Daarvoor is het wel nodig dat er van te voren relevante stukken rondgestuurd worden, dat de stukken door de leden goed gelezen zijn (oei..) en dat er voldoende leden aanwezig zijn, zeker als er sprake is van een vastgesteld quorum (oei..). En misschien is nog wel belangrijker: dat het bestuur het vertrouwen voelt om gedurende een periode van een half jaar of een jaar aan de slag te gaan en hiervoor een mandaat krijgt van de leden in woord én daad. Aan de leden dus de taak om het bestuur de ruimte te geven. Aan het bestuur de taak om die ruimte te nemen.

Beide zaken lukken in de praktijk niet altijd even goed. Het gevolg is dat vergaderingen soms meer dan drie uur duren en dat ze (te) vaak bestaan uit discussies op een nogal operationeel niveau. Ook niet uitzonderlijk: leden die mopperen op het bestuur of nog vaker: bestuursleden die samen met enkele aanwezige leden klagen over afwezigheid van anderen. Een paar van dit soort vergaderingen en je bent als drukke ondernemer wel uitvergaderd. Het gevolg laat zich raden: de opkomst op de ledenvergaderingen loopt terug en uiteindelijk het aantal leden ook. Dan kunnen er twee dingen gebeuren:

  1. Het bestuur raakt gedemotiveerd en gaat zich minder inspannen of
  2. het bestuur trekt gewoon haar eigen plan en verliest haar leden uit het oog. Maar er is nog steeds een vereniging, dus de organisatiegraad is op orde, toch?

Vrijwilligheid onder druk

Dit alles moeten we natuurlijk nog in het licht zien van de trend dat vrijwilligheid op allerlei gebieden onder druk staat. Men heeft eenvoudigweg minder tijd voor vrijwillige inzet en/of wil er geen tijd voor vrij maken. Alles bij elkaar schetst het een somber beeld voor de traditionele ondernemers- en/of winkeliersvereniging. Tijd voor wat optimisme en de beloofde nuance!

Ledenuitje Ondernemersvereniging Galgenwaard op de segway (foto: OVG)

Verdrievoudiging

Een groot deel van de Utrechtse ondernemersverenigingen kent weliswaar volop uitdagingen, maar weet toch een balans te vinden. Bovendien zijn er ook verenigingen die floreren. Terug naar de Galgenwaard. In de afgelopen twee jaar wist Ondernemersvereniging Galgenwaard het aantal leden te verdrievoudigen(!) van 16 naar 48. Dat brengt ze op een dekkingsgraad van ongeveer 50 procent. Dat zijn indrukwekkende cijfers voor een gebied dat zich in eerste instantie nog geen raad wist met het Ondernemersfonds. Als succesfactoren noemt voorzitter Martijn van Hall in ons gesprek:

  • Het bestuur had enkele concrete doelen voor ogen bij de oprichting (of eigenlijk doorstart) van de vereniging.
  • Een belangrijk doel was om bijeenkomsten van de vereniging leuk te maken. Samen eten of een voetbalwedstrijd kijken bijvoorbeeld. En onlangs nog een uitje op de segway of samen kanoën over de Kromme Rijn.
  • Het bestuur wordt bijgestaan door een effectieve en gedreven verenigingsmanager die de afgelopen twee jaar inzette op een persoonlijke benadering van potentiële leden. Dus niet alleen aanschrijven, maar ook aanspreken.

Het bestuur van de OVG is aanstekelijk enthousiast en prijst tegelijkertijd haar actieve en betrokken achterban. Ook benadrukken de bestuursleden het belang van het Ondernemersfonds in dit alles. De OVG is trouwens niet de enige vereniging die bewijst dat Utrecht met het Ondernemersfonds een rijke voedingsbodem kent voor de ondernemersvereniging. Wat te denken van Bedrijvenkring Cartesius waar een opkomst van 60 tot 70 leden op de kwartaalbijeenkomsten al lang geen uitzondering meer is? Of de 52 jaar oude Industrievereniging Lage Weide die onlangs van de ALV groen licht kreeg om een werkstichting op te richten á la Utrecht Science Park en en passant nog even 1.5 miljoen euro aan Europese subsidie wist binnen te halen? Bedrijvenkring Oudenrijn zag het afgelopen jaar het aantal leden zag oplopen na een succesvolle campagne tegen de komst van een tippelzone naar De Meern.

“Een groot deel van de Utrechtse ondernemersverenigingen kent weliswaar volop uitdagingen, maar weet toch een balans te vinden. Bovendien zijn er – net als Ondernemersvereniging Galgenwaard – ook verenigingen die floreren. Wat te denken van Bedrijvenkring Cartesius, Industrievereniging Lage Weide, Utrecht Science Park en Bedrijvenkring Oudenrijn!”

Drukbezochte meet & greet Ondernemersvereniging Galgenwaard en Kampong (foto: OVG)

Tijd voor een conclusie in de vorm van mijn drie tips voor een vitale ondernemersvereniging in willekeurige volgorde:

1. Slim vergaderen

Denk goed na over het doel van de vergaderingen en snij overtollig vet weg. Een ALV gaat over hoofdlijnen. Operationele zaken horen thuis in een Bestuursvergadering of een commissie. Én ga af en toe iets gezelligs doen samen. Het mag ook leuk zijn!

2. Professionaliseren

Als ondernemer, manager etc. moet je je bezig kunnen houden met jouw kerntaken. De dagelijkse beslommeringen van een actieve vereniging zijn daar niet altijd goed mee te combineren. Iemand inhuren om te ondersteunen op secretarieel niveau of zelfs als manager op te treden voor de vereniging is geen zwaktebod maar een kwestie van slim prioriteren. Het Ondernemersfonds geeft ruimte voor deze professionaliseringsslag. Maar bedenk wel: een goede professional is niets zonder een goede opdrachtgever. Dus blijf betrokken, maar voel je vrij om je te concentreren op hoofdlijnen.

3. Maak een plan

Het klinkt nogal cliché, maar als je niet weet waar je naartoe wilt, hoe kun je dan de koers bepalen? Stel voor de korte, middellange en lange termijn ambitieuze maar vooral ook haalbare doelen en leg deze voor aan de leden. Ook voor dit soort trajecten is het geen gek idee om wat hulp in te vliegen, al is het alleen iemand die jullie als bestuur kan helpen om hierover na te denken. Als je weet wat de doelen zijn voor de lange termijn, kun je bepalen wat je gaat doen en belangrijker: wat je niet gaat doen. Als je weet welke doelstellingen je hebt voor de korte termijn, bijvoorbeeld voor het einde van dit jaar, dan geeft dat structuur en zin aan jullie samenwerking.

Tot slot

Het aanstekelijke enthousiasme van de OVG bestuurders gun ik iedereen, maar het revitaliseren van een ondernemersvereniging is niet in een maandje gebeurd. Houd de moed erin en zoek steun en kennis bij een van de tientallen andere ondernemerscollectieven die de stad inmiddels rijk is. Houdt de ogen gericht op het doel en je zult zien dat jullie stappen vooruit gaan maken.