1 december 2015 | Projecten

’De samenloop’ in het Maximapark bereikt het hoogste punt

Op 29 oktober heeft het project ‘De Samenloop’ in het Maximapark zijn hoogste punt bereikt en dat is gevierd met ‘pannenbier’. Het project moet bijdragen aan een mooie plek om te wonen en te willen wonen. Een plek waar alle kinderen ongedwongen kunnen opgroeien en waar alle bewoners elkaar kunnen ontmoeten en in verbondenheid kunnen samenleven.

In de periode 2012/2014 zijn er constructieve en plezierige discussies geweest met stakeholders (zoals Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern, Projectbureau Leidsche Rijn, landschapsarchitect Adriaan Geuze, Vrienden van het Máximapark, de politieke vertegenwoordigers van de Gemeente Utrecht en omwonenden). In nauwe samenwerking met de door de Lionsclub Vleuten-De Meern ingeschakelde landschapskunstenaar, Paul de Kort, is er eind 2014 overeenstemming bereikt voor het realiseren van het plan ‘De Samenloop’.

Het ontwerp en de locatie van ‘De Samenloop’ heeft een duurzaam karakter, waarbij alle stakeholders ervan overtuigd zijn dat deze ontmoetingsplek zichzelf gaat bewijzen en in stand zal houden. Ook met de keuze van de materialen en de opbouw van het ontwerp is rekening gehouden met het duurzame karakter, waarbij de exploitatie minimaal hoeft te zijn.

Mede door de financiële bijdrage van het Ondernemersfonds Utrecht is de gehele financiering rond en kan ‘De Samenloop’ gerealiseerd worden.