Zingende Beelden

  Trekkingsgebied 56I, Máximapark, Evenementen

  Met het festival Zingende Beelden brengt Cultuur19 kunst in het Máximapark op een bijzondere manier onder de aandacht bij een breed publiek. Zondag 12 mei 2019 konden jong en oud bij zeven monumentale beelden zeven dansvoorstellingen bekijken. Dit was alweer de tiende editie van Zingende Beelden.

  Zingende Beelden is multidisciplinair. Lokale amateurs en professionals creëren onder leiding van professionele makers een kunstroute door het park. Honderden bezoekers wandelen langs verschillende routes door het park en maken (opnieuw) kennis met de kunstwerken van onder meer Rob Voerman, Zilvinas Landzbergas en Fernando Sánchez Castillo. Het evenement trekt niet alleen lokale bezoekers, maar ook dansliefhebbers uit de wijde omtrek naar het Máximapark.

  Meer informatie en een terugblik vind je hier.

  Máximapark

  Zingende beelden wordt ondersteund vanuit trekkingsgebied 56i dat naast het Máximapark de sportcomplexen in het park, bedrijventerrein Wilhelminalaan en Castellum Hoge Woerd bevat. Het Máximapark is het natuurlijk middelpunt van Leidsche Rijn. Natuur, cultuur, recreatie en sport komen samen in dit grootste stadspark van Utrecht.

  Foto’s: Johan de Boer en Birgit Schuch

  Samenwerkingsverband Máximapark
  Henny Smorenburg
  https://ondernemersfondsutrecht.nl/maximapark/

  Vergelijkbare projecten