Zingende Beelden 2018

Trekkingsgebied 56I, Máximapark, Evenementen

Met Zingende Beelden brengt Cultuur19 de monumentale kunstwerken in het Máximapark op een bijzondere manier onder de aandacht bij een breed publiek. Bij zes kunstwerken waren 27 mei 2018 dansvoorstellingen te zien. Zingende Beelden is een multidisciplinair programma, waarbij lokale amateurs en professionals op het gebied van dans, theater en muziek onder leiding van professionele makers een theatrale route door het park creëren.  De voorstellingen op 27 mei werden uitgevoerd door beginnende makers van ISK Ithaka Utrecht (o.l.v. De Dansers) en Amadeus Lyceum (o.l.v. Kristel van der Heijden en Jurgen van Harskamp) en professionele gezelschappen, met muziek van Muziek in De Meern. Zingende Beelden sloot aan bij de viering van Leidsche Rijn is 20.

Zingende beelden in het Máximapark

Het Máximapark is het natuurlijk middelpunt van het nieuwe stadsdeel Leidsche Rijn. Natuur, cultuur, recreatie en sport komen samen in dit grootste stadspark van Utrecht.

In 2009 plaatste meerjarig kunstenprogramma Beyond Leidsche Rijn bij wijze van afscheid zeven beelden in het Máximapark. Zeven kunstwerken van vermaarde (inter)nationale makers, die het hele jaar door te bezichtigen zijn. Met Zingende Beelden brengt Cultuur19 de imposante kunstwerken in het Máximapark op een bijzondere muzikale of theatrale wijze onder de aandacht bij jong en oud.

Stichting Vrienden van het Máximapark
Johan de Boer
www.website.nl

Vergelijkbare projecten