Tegelpad naar de toekomst bij de Croeselaan

Trekkingsgebied Rabobank en De Knoop (60B), Aankleding en uitstraling gebied, Duurzaamheid

Langs de Croeselaan is op initiatief van The Green House een mozaïeken tegelpad gelegd. Op de tegels staan zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen. Trekkingsgebied 60B (Rabobank en De Knoop) droeg vanuit het Ondernemersfonds bij aan dit duurzame ‘pad naar de toekomst’. Op maandag 8 april is het officieel geopend door wethouder Klaas Verschuure.

Klimaatdoelen

Om wereldwijd bij te dragen aan duurzame ontwikkeling hebben in 2015 193 wereldleiders van de Verenigde Naties zich verbonden aan zeventien doelen, de zogenaamde Sustainable Development Goals (SDG’s). Deze doelen dienen tot 2030 als leidraad voor iedereen die een steentje wil bijdragen aan een betere wereld. Nu én in de toekomst!

Utrecht4GlobalGoals

Utrecht is als ‘Global Goals City’ een gemeente die zich actief inzet samen met Utrechtse burgers, bedrijven, scholen en organisaties om deze 17 doelen te bereiken en bekendheid te geven. De stichting Utrecht4GlobalGoals brengt iedereen die actief bezig is met de 17 doelen bij elkaar op www.heelutrechtu.nl.

Duurzaamheid in de publieke ruimte

Het initiatief voor dit ‘pad naar de toekomst’ – dat loopt langs de Rijkskantoor Knoop, The Green House en de Rabobank – komt vanuit circulair paviljoen The Green House. De tegels zijn gemaakt door vrijwilligers uit alle windstreken onder leiding van kunstenares Marné van Veenendaal van Mozaïekmonumenten. Het project is mede mogelijk gemaakt door Rabobank Utrecht, Rijkskantoor De Knoop, Strukton, Ballast Nedam, Facilicom, Ondernemersfonds Utrecht,
Gemeente Utrecht en Utrecht4GlobalGoals.

Vergelijkbare projecten