Stock & Sample Sale tassen

Trekkingsgebied 52, Marketing en promotie

Samples in de sale

In het Universiteitskwartier in de Utrechtse binnenstad slaan de ondernemers in en rondom de Voorstraat twee keer per jaar de handen in een voor een grootse Stock & Sample Sale. Tijdens het eerste weekend van februari en het eerste weekend van augustus leveren alle ontwerpers items aan voor de sale. Dit zijn vaak uitprobeersels, sample’s van toekomstige collecties, items die het net niet gehaald hebben of overstock. Voor lagere prijzen mag dit allemaal verkocht worden. Tot nu toe is elke editie een succes en worden de Stock & Sample Sales druk bezocht.

Unieke katoenen tasjes met steeds een ander design

Om de Stock & Sample Sale aan te kondigen, wordt elke keer een andere Utrechtse vormgever gevraagd een ontwerp te maken voor de flyers, posters, vlaggen, online uitingen én de katoenen tasjes. Bezoekers die meer dan 25 euro uitgeven krijgen het tasje er gratis bij. Elke Stock & Sample Sale heeft een eigen artwork. De tasjes zijn dus steeds verschillend én opvallend. Je kunt ze gerust de rest van het jaar nog voorbij zien fietsen.

Op de foto het tasje van de laatste Stock & Sample Sale in september, met een ontwerp van Ted Parker. Met een bijdrage vanuit het Ondernemersfonds zijn er 600 exemplaren gedrukt.

Universiteitskwartier
Said, van PUHA
Website Universiteitskwartier

Vergelijkbare projecten