Skatepark Jaarbeursplein

Trekkingsgebied 60A, Graadt van Roggenweg-Westplein Aankleding en uitstraling gebied

Binnenkort komt er een tijdelijke skatebaan naast het Jaarbeursplein. Ook sporters zonder wielen kunnen hier hun energie kwijt. Het is een prima stop tijdens je bootcamp- of hardlooprondje. 

Je vindt de skatebaan tussen het Jaarbeursplein en de voormalige bushaltes. Samen met skaters, bootcampers en andere gebruikers werd een inrichting bedacht die ook goed is voor mensen die niet op wielen willen staan. Die vinden van alles om sportief mee aan de slag te gaan in de buitenlucht. Skaters van The Yard vinden op deze nieuwe plek onderdelen van The Yard terug.

Twee zomers

Skaters kunnen er voor de zomervakantie al terecht. Het skatepark blijft twee zomers bestaan tot een start wordt gemaakt met de bouw van het Jaarbeurspleingebouw. Vanaf dat moment krijgen verschillende onderdelen steeds een nieuwe plek ergens anders in de stad.

Een aantal bedrijven uit het stationsgebied rond de Graadt van Roggenweg maakt de komst van de skatevoorziening financieel mede mogelijk via het Ondernemersfonds Utrecht. Ontwikkelconsortium Wonderwoods Development verzorgt een tiental bomen in bakken.

Samenwerkende ondernemers Graadt van Roggenweg-Westplein
Mike Molkenboer
https://www.jongehonden.com

Vergelijkbare projecten