Climate Planet

Diverse trekkingsgebieden rondom het Jaarbeursplein (59, 60A en 60B), Duurzaamheid, Evenementen

Een metershoge wereldbol op het Jaarbeursplein

Van 6 oktober tot en met 3 november staat de Climate Planet op het Jaarbeursplein. Een wereldbol van zes etages hoog waarin allerlei activiteiten plaatsvinden rondom klimaatverandering. Zo draait er een 360-graden film die in 35 minuten laat zien hoe het klimaat in elkaar zit. Met live gestreamde beelden vanaf vier NASA-satellieten en andere beelden, zie je bijvoorbeeld wat CO2-uitstoot doet met de opwarming van de aarde. Je ziet hoe de aarde vroeger was, hoe het nu gaat en hoe het over veertig jaar zal zijn als er geen actie ondernomen wordt. Naast de film is er ook een expositie met o.a. praktische tips over wat mensen zelf kunnen doen voor een duurzame(re) wereld: bijvoorbeeld een dag geen vlees eten, vaker de fiets in plaats van de auto pakken of eerlijke kleding kopen.

Voor het eerst in Nederland

Het is voor het eerst dat de Climate Planet in Nederland staat. Eerder stond de wereldbol al in Kopenhagen, Bonn en Aarhus. Arthur Lippus van ANNE nam in februari het initiatief om de Climate Planet naar Utrecht te halen. Onder de noemer #ClimatePlanetUtrecht startte hij een crowdfunding, waar onder andere de trekkingsgebieden 59, 60A en 60B van het Ondernemersfonds aan hebben bijdragen.

Global Goals

De Climate Planet is tot nu toe het grootste project onder de noemer Utrecht4GlobalGoals. De GlobalGoals zijn 17 wereldwijde doelen die bijdragen aan duurzame ontwikkeling. Van het uitbannen van armoede en ongelijkheid, tot het tegengaan van klimaatverandering en het creëren van een welvarend en vreedzaam bestaan voor iedereen. De Climate Planet maakt mensen bewust van klimaatverandering en laat zien wat er tegen gedaan kan worden.

Climate Planet
Kijk voor meer informatie op
www.climateplanet.nl

Vergelijkbare projecten