Café Theater Festival

Trekkingsgebied 52 en 13, Evenementen

Verrast door een voorstelling

Als nietsvermoedende kroegbezoeker verrast worden door een theatervoorstelling. Een keer per jaar kan het je overkomen tijdens het Cafe Theater Festival in Utrecht. Jonge, professionele theater- en dansgezelschappen maken een korte voorstelling. Deze voorstelling is speciaal gemaakt voor het festival en het café waarin het zal worden opgevoerd. De makers worden hierbij geïnspireerd door de ruimte en het cafépubliek.

Ook buiten het centrum

Vanuit Utrecht Centrum (trekkingsgebied 52) ontvangt dit festival een bijdrage, en in 2019 ook vanuit de Dichterswijk (trekkingsgebied 13). Voor het eerst doen namelijk ook cafés buiten het centrum mee aan het festival. In de Dichterswijk zal in café De Branding een voorstelling te zien zijn.

Café Theater Festival

Het Café Theater Festival viert van 7 tot en met 10 maart 2019 zijn zestiende editie. Een nieuwe generatie aanstormende theater- en dansgezelschappen maakt speciaal voor het festival een korte, eigentijdse voorstelling die zij het hele weekend opvoeren in een van de 29 Utrechtse kroegen. Kijk voor het volledige programma, het blokkenschema en meer informatie op cafetheaterfestival.nl.

Foto’s: Rogier Boogaard, Rikkert Wijrdeman en Gabriel Harmsen

Vergelijkbare projecten