16 november 2017 | Nieuws, Ondernemersfonds Utrecht

Ondernemersfonds Utrecht kent duizendste projectaanvraag toe

We hebben deze week de bijzondere mijlpaal bereikt van duizend toegekende aanvragen. Om dit feestelijke moment te onderstrepen overhandigde bestuursvoorzitter Hans de Leeuw vandaag de ondertekende duizendste toekenning aan Rick Verkerk, penningmeester van de winkeliersvereniging Vleuterweide. De eigenaar van Bakkerij Verkerk nam de toekenning blij verrast in ontvangst.

De duizendste toekenning betreft het initiatief om een ijsbaan in winkelcentrum Vleuterweide te plaatsen. De ijsbaan zal er liggen van 8 december tot 7 januari en telt in totaal 240 vierkante meter. Rick Verkerk: ‘Dit is de eerste keer dat we een ijsbaan neerzetten. We willen het winkelcentrum hiermee op een positieve manier onder de aandacht brengen bij de buurt. We hebben al veel enthousiaste reacties ontvangen op het idee, onder andere van scholen, kinderen en mede-ondernemers.’ Winkeliersvereniging Vleuterweide draagt vanuit het Ondernemersfonds 20.000 euro bij aan de ijsbaan, ongeveer een derde van de totale kosten.

Ruim 25 miljoen

Sinds het ontstaan van het Ondernemersfonds vijf jaar geleden hebben Utrechtse ondernemers samen in totaal ruim 25 miljoen euro geïnvesteerd in gezamenlijke initiatieven als camerabeveiliging, evenementen, consumentenacties en verduurzaming. Via het Ondernemersfonds zijn bovendien veel nieuwe sector-overschrijdende samenwerkingsverbanden ontstaan.

Ondernemersfonds Utrecht

Ondernemersfonds Utrecht is een initiatief van en voor Utrechtse ondernemers. Met dit fonds worden collectieve projecten gefinancierd die ondernemen in Utrecht veiliger, makkelijker, effectiever, duurzamer of gewoon leuker maken.