7 juni 2018 | Nieuws, Ondernemersfonds Utrecht

Jaarverslag 2017 – Heel Utrecht actief

Ook de laatste achtergebleven inactieve gebieden hebben het Ondernemersfonds inmiddels ontdekt. Alle 73 verschillende gebieden in de gemeente Utrecht maken nu gebruik van het Ondernemersfonds. Dit blijkt uit het jaarverslag 2017 van Stichting Ondernemersfonds Utrecht, dat vandaag is gepubliceerd.

In 2017 deden collectieven in de gebieden ruim 360 aanvragen voor gezamenlijke projecten. In totaal keurde het Ondernemersfonds 6,28 miljoen euro aan aanvragen goed. De uiteindelijke bestedingen bleven ongeveer gelijk aan het jaar 2016. Daarmee blijft er een uitdaging bestaan als het gaat om de besteding van de tegoeden. In 2018 verwacht het bestuur een flinke stap te zetten om de opgebouwde tegoeden weg te werken.

Projecten

In het oog springende projecten die in 2017 werden gerealiseerd met behulp van het Ondernemersfonds zijn onder andere: het opstellen van de ontwikkelvisie voor kantorenpark Rijnsweerd, Knus Utrecht (winterfestival in de binnenstad), de informatiebalie in Hoog Catharijne en de XL Rietveldstoel op het Stadsplateau.

Lees het jaarverslag

Lees het jaarverslag hier of bekijk het verslag op onze website.