12 april 2016 | Projecten

Groene Bouwhekken Jaarbeursplein

Green Business Club zet OfU geld in voor een leefbaar Utrecht Centraal

Wat de Green Business Club Utrecht Centraal betreft, wordt het stationsgebied een plek waar iedereen zich thuis voelt. Een plek die zich in de stad onderscheidt door schone lucht, een schone en groene omgeving en door allerlei activiteiten die er plaatshebben. Zowel nu, tijdens de herontwikkeling als na de afronding daarvan. Dat is waar de club, bestaande uit elf bedrijven en de gemeente Utrecht, zich voor inzet.

Het begint met wortels
Het eerste zichtbare project zijn de 50 groene bouwhekken die op 7 april jongstleden door De Plantenfabriek op het Jaarbeursplein neergezet zijn. Met dit project wil de club het plein verlevendigen, maar ook bewustwording creëren: in dit gebied kan meer (verticaal) groen ingezet worden. Er zijn nu planten en bijen te vinden op deze bouwput midden in Utrecht!

Duurzaam, sociaal, cultureel
De groene bouwhekken zijn gemaakt van steigerhout afkomstig van een bouwplaats elders in het land en de bewatering wordt gedaan door mensen van WIJ3.0, een sociale werkplaats in Utrecht. Iedere week wordt het gedicht dat op de plantenbakken staat verlengd. Het resultaat van een samenwerking met het stadsdichtersgilde dat speciaal voor de opening ook een stadsgedicht schreef. Alexis Roode, dichter van het Utrechtse stadsdichtersgilde, sprak in dit stadsgedicht zijn hoop uit voor het Jaarbeursplein als nieuw levend hart van Nederland.

Het gedicht van Alexis de Roode is terug te lezen op de website van het Stadsdichtersgilde

Green Business Club Utrecht Centraal
Naast het verlevendigen van het stationsgebied werkt de club dit jaar aan duurzame en veilige mobiliteit, het inkopen van circulair materiaal en betere afvalscheiding. Kijk op http://www.greenbusinessclub.nl/nl/utrecht-centraal voor meer informatie over de Green Business Club Utrecht Centraal.

Terug naar nieuwsoverzicht