11 december 2019 | Blog, Nieuws, Ondernemersfonds Utrecht

Even voorstellen: Kyra Kasel, de nieuwe OfU fondsmanager

Half november heb ik het stokje van Alan Grommers overgenomen en ben ik gestart als fondsmanager bij het Ondernemersfonds Utrecht. Sindsdien is een grote diversiteit aan werkzaamheden op mij af gekomen en kan ik me al bijna niet meer voorstellen dat ik een maand geleden nog in de theaterzalen rondliep!

Mooie uitdaging

De kop is eraf en met veel plezier heb ik me in mijn nieuwe baan gestort: kennismaken met ondernemers in de trekkingsgebieden, samenwerken met mijn nieuwe collega’s, me verdiepen in de online systemen waarmee we werken bij OfU, et cetera. Ik geniet van de verscheidenheid in mijn takenpakket en voel me uitgedaagd. In deze functie moet ik mijn beste beentje voor zetten om vervolg te geven aan de structurele inbedding en profilering van het fonds in de Utrechtse samenleving. 

Even voorstellen

Graag stel ik me aan jullie voor. Mijn roots liggen in Groningen waar ik op het platteland ben opgegroeid en in de stad heb gestudeerd. Met twee diploma’s op zak trok ik naar de Randstad op zoek naar werk. Ik vond dit bij het community theatergezelschap Stut Theater. Daar heb ik 7,5 jaar met veel plezier gewerkt als Hoofd Publiciteit en Acquisitie. Ik leerde de stad goed kennen, sterker nog: ik werd verliefd en woon nu met veel plezier in Leidsche Rijn. De afgelopen jaren heb ik me ontwikkeld op het gebied van leiderschap. Ik volgde de opleiding Leiderschap in Cultuur (LinC) en verbond me als bestuurslid aan verschillende organisaties. Dat ik me nu fondsmanager van OfU mag noemen, is een prachtige stap in mijn carrière!

Diversiteit

Wat me tot dusver enthousiast maakt, zijn de verschillende werelden waarin ik een kijkje mag nemen. Het fonds heeft Utrecht ingedeeld in ruim 70 trekkingsgebieden en er lopen momenteel ongeveer 300 projecten. Ik vind het bijzonder om te zien dat op een relatief kleine oppervlakte (alleen de stad Utrecht en niet eens de regio of provincie) zoveel gebieden en projecten zijn die verschillen in karakter. Van bedrijventerreinen tot winkelgebieden, van globale uitstraling tot lokale focus, van traditioneel tot innovatief: ik mag overal aanschuiven en meedenken. Hoe divers wil je het hebben.

Lange termijn

Ook vind ik het inspirerend om te merken hoe de kernwaarden van het Ondernemersfonds – zoals transparantie, laagdrempeligheid, bottom up – zich vertalen naar de praktijk. De manier waarop de organisatie is ingericht en de tools waarmee we werken, maken het mogelijk om te inspireren, te verbinden en kennisuitwisseling te stimuleren. Daarnaast heeft het raadsbesluit om het fonds voor onbepaalde tijd te continueren ervoor gezorgd dat er een visie op de lange termijn ontwikkeld kan worden. Dat brengt allerlei kansen en uitdagingen met zich mee die wij graag gaan verkennen. Uiteraard mét de Utrechtse ondernemers in de trekkingsgebieden. Dat is mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar!