8 maart 2018 | Nieuws, Ondernemersfonds Utrecht

Even voorstellen: Daniëlle van der Kuyl

  • daniëlle-van-der-kuyl

Vanaf 19 maart versterkt Daniëlle van der Kuyl het Ondernemersfonds als relatiebeheerder / netwerker. Daniëlle woont met man, zoon en tweelingdochters ‘helaas niet meer in Utrecht’ maar in Nieuwegein, ‘inmiddels gelukkig met veel plezier’. Ter introductie legden we onze nieuwe collega een aantal vragen voor.

Waar zouden Utrechtse ondernemers jou al van kunnen kennen?

Hiervoor werkte ik bijna acht jaar voor advies- en organisatiebureau HISA. Begonnen als marktcoördinator, maar in de loop van de tijd steeds meer klussen als winkelstraat- en winkelcentrummanager gaan doen. Daarnaast hield ik me bezig met de marketing en promotie van een aantal winkelgebieden buiten Utrecht. In Utrecht ondersteunde ik o.a. een aantal winkeliersverenigingen in Utrecht Oost: de Biltstraat, het Maliekwartier en Puur Oost. Wat ik voor hen deed was heel breed: van heel pragmatisch zorgen dat acties uit bestuursvergaderingen werden opgepikt en het aanvragen van subsidies tot zorg dragen voor de structuur en continuïteit. Daarnaast gaf ik de besturen op diverse vlakken input en advies.

Wat ga je doen voor Ondernemersfonds Utrecht?

Mijn takenpakket zal weer heel breed zijn. Fijn, want ik houd van afwisseling en druk op de ketel. Als relatiebeheerder zal ik samenwerkingen aanzwengelen en gebieden activeren. Ik wil het Ondernemersfonds bekender maken in de stad door de zichtbaarheid te vergroten. Hoe? Ik zal veel aanwezig zijn in de trekkingsgebieden en het gesprek aangaan met de ondernemers.

Waar kijk je naar uit?

Ik heb veel zin om juist voor het Ondernemersfonds aan de slag te gaan. Vanaf dag één ben ik al enthousiast geweest over het fonds, het is een mooi middel en brengt slagkracht voor gebieden. Heel veel samenwerkingen konden niet bestaan zonder OfU. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Daarnaast kijk ik uit naar het contact met de diverse gebieden en de afwisseling daarin. Ik heb tot nu toe vooral gewerkt met winkeliersverenigingen. De doelen en communicatie van bedrijven- en industrieverenigingen zullen anders zijn. Een leuke uitdaging!

Wat ga je straks als eerste aanpakken?

Allereerst zal ik me inwerken in het aanvraagproces. Zo hoop ik te zien wat er speelt in de maar liefst 72 gebieden. Ook zal ik regelmatig met fondsmanager Alan mee op pad gaan en hem ontlasten. Uiteindelijk is het goed mogelijk dat ik een aantal gebieden van hem zal overnemen.

Zie jij mogelijkheden tot verbetering voor het OfU?

De bekendheid van het Ondernemersfonds mag breder. Soms weten mensen niet dat deze pot ook voor hen is bedoeld. Bredere bekendheid leidt waarschijnlijk ook tot een andere soort aanvragen. Dan denk ik aan grotere projecten die disciplines overstijgen. Dat bijvoorbeeld een winkeliersvereniging niet alleen haar eigen winkelstraat promoot, maar juist samenwerking aangaat met scholen en bejaardentehuizen. Hoe diverser het gezelschap aan tafel hoe creatiever de projecten, is mijn ervaring.

Ook zou ik de samenwerking tussen gebieden willen bevorderen. Je kunt elkaar versterken door samen te werken en verder te kijken dan je eigen stukje.

Tot slot: wat is jouw band met Utrecht?

Utrecht is de mooiste stad in Nederland. Niet te groot, zowel stads als dorps. Mijn kinderen zijn alledrie geboren in Utrecht, ik heb er mijn sociale leven en al acht jaar mijn werk. Ook kom ik er graag om te eten en borrelen: van de Biltstraat tot het centrum.