2 februari 2016 | Ondernemersfonds Utrecht

Geslaagde eerste bijeenkomst 2016

Ruim 70 deelnemers trotseerden op 27 januari het slechte weer en het daardoor bijna geheel ondergelopen buitenterrein van de imposante Werkspoorkathedraal om de eerste OfU Relatiebijeenkomst van 2016 bij te wonen. Op het programma stond natuurlijk een update van het fonds, maar daarnaast was er vooral veel aandacht voor de trekkingsgebieden. Daarbij lag de focus deze editie op de Utrechtse bedrijventerreinen. Het fonds maakte voor deze editie een bewuste keuze om niet te leunen op externe deskundigen voor de bijeenkomst, maar om juist inspiratie te putten uit de gebieden zelf en de zaken die daar met behulp van het fonds gerealiseerd worden.

Na een enthousiast verhaal van vastgoedontwikkelaar Bob Scherrenberg over het ambitieuze project de Werkspoorkathedraal, opende Hans de Leeuw de bijeenkomst met een korte terugblik op een bijzonder jaar voor het OfU. Alan Grommers nam daarna de tijd om meer op de details en de cijfers in te zoomen en wat meer uit de doeken te doen over de plannen voor 2016. Daan Berends presenteerde vervolgens de nieuwe website. De oude site was na 4 jaar organische groei behoorlijk rommelig en onoverzichtelijk geworden en kon niet meer voldoen aan de groeiende de technische eisen.

In het tweede deel van de avond volgde een inspirerende presentatie van Talitha van den Elst die zich sinds dit jaar voorzitter mag noemen van de Industrievereniging Lage Weide. Een gecombineerde presentatie van Wim Pot (voorzitter Bedrijvenkring Cartesius) en Lara Simons (Vriendinnen van Cartesius) toonde de bijzondere en geslaagde dynamiek tussen deze twee organisaties in gebied 2.

Bestuur en fondsmanagement kijken met een goed gevoel terug op de bijeenkomst. 23 mei a.s. zal de tweede bijeenkomst van dit jaar plaatsvinden.