23 maart 2016 | Projecten

Collectieve camerabeveiliging door Spike Security

Al circa tien jaar kent Utrecht op verschillende terreinen collectieve camerabeveiliging.  Deze camera’s staan veelal op de invalswegen van de terreinen om zo “ongewenst bezoek” te voorkomen. Voorheen lag de regie voor deze camerabewaking bij de gemeente, tegenwoordig organiseren acht bedrijventerreinen door minder van een veiligheidscollectief dit zelf.  Het gaat om de bedrijventerreinen, Lage Weide, Papendorp, Kanaleneiland / Merwede kanaalzone, Woonboulevard, Rijnsweerd, Nieuw Overvecht Cartesiusgebied en Oudenrijn. Voor de financiering van het cameratoezicht gebruiken deze bedrijventerreinen de beschikbare gebiedsbudgetten bij het Ondernemersfonds Utrecht.

Voor de verlenging, vernieuwing, professionalisering en uitbreiding van de collectieve camerabeveiliging voor de komende 4 jaar is recent een Europese aanbesteding gehouden. Beveiliger Spyke Security kwam als beste uit deze aanbesteding. Met hen is dan ook een contract afgesloten voor 4 jaar. Spyke Security werkt op dit moment aan de voorbereidingen zoals nieuwe verbindingen en het aanpassen en vervangen van apparatuur. De start van het cameratoezicht zal plaatsvinden op 1 juni 2016.

Het veiligheidscollectief voor de acht bedrijventerreinen heet U-Safe (Utrecht Veilig) en is bereikbaar via secretariaat@u-safe.nl / 06-31227002