3 juli 2018 | Nieuws, Projecten

Child Health Campus – Een plek om te bewegen, leren en ontmoeten

  • child-health-campus

Organisaties op het Utrecht Science Park werken gezamenlijk aan een gezonde leef- en speelplek rondom de ziekenhuizen: de Child Health Campus. Het wordt een omgeving waar kinderen – ziek of niet ziek -, familie en professionals elkaar kunnen ontmoeten. Een uniek project. Momenteel staat een enquête uit waarin iedereen mee kan praten over dit plan.

​​Wat is de Child Health Campus?

Oefeningen doen in de buitenlucht, vriendjes of vriendinnetjes ontmoeten bij de Hollandse Waterlinie, wandelen op het blote voetenpad, een ijsje in de zon eten (of regen, als je wilt)… Zo kan de Child Health Campus eruit gaan zien. De Child Health Campus wordt een plek waar kinderen kunnen bewegen buiten de muren van het ziekenhuis en waar zij professionals in een fijne omgeving kunnen ontmoeten. Ook kunnen medewerkers van het Utrecht Science Park er tot elkaar komen en even genieten van de buitenlucht.

De naam ‘campus’ heeft te maken met de opzet: een buitenplek om te ‘hangen’, te wandelen, een broodje te eten, te spelen, een voorstelling te kijken, te leren over de omgeving of over hoe je gezond kunt leven. Meer informatie kun je vinden op www.hetwkz.nl/childhealthcampus.​

Meedenken via de enquête

Op de website www.hetwkz.nl/childhealthcampus staat nu een enquête uit. Hierin kunnen kinderen en medewerkers van Utrecht Science Park nu meedenken over de inrichting van de nieuwe campus.

Samenwerking

Dit unieke project wordt gerealiseerd door: Prinses Maxima centrum voor kinderoncologie, Provincie Utrecht, Hogeschool Utrecht, Gemeente Utrecht, Stichting Utrecht Science Park, UMC Utrecht, Universiteit Utrecht, Fritz Redl School, Stichting Het Utrechts Landschap, Ronald McDonald Huis Utrecht, Wilhelmina Kinderziekenhuis, Sportcentrum Olympos Utrecht, WKZ Sportief en Ondernemersfonds Utrecht.