5 januari 2017 | Ondernemersfonds Utrecht

Annemarie van Gaal op lustrum OfU

Op het verjaardagsfeestje van het OfU is er natuurlijk volop aandacht voor ondernemerschap en samenwerking in onze eigen stad. Om dit alles ook in een nationaal perspectief te plaatsen hebben wij een topspreker aangetrokken met landelijke bekendheid. Met een vlijmscherpe pen trekt Annemarie van Gaal in haar wekelijkse column in De Telegraaf ten strijde tegen onnodige bureaucratie en ingewikkelde regelgeving. Thema’s zoals decentralisatie en ondernemerschap staan dicht bij het OfU.

Carrière

Op haar eigen website valt te lezen: “Annemarie van Gaal is ondernemer en investeerder. Haar ondernemerscarrière begon in de negentiger jaren in Rusland, waar ze de grootste onafhankelijke uitgeverij van Rusland opzette. In 2000 verkocht ze haar bedrijf.

In Nederland werd ze vooral bekend door haar inzet voor bewustwording in financiële zaken, bijvoorbeeld door haar boeken en tv optredens. Daarnaast is ze investeerder in verschillende bedrijven en ondernemingen.
Bij het grote publiek is ze bekend van televisieprogramma’s als Dragon’s Den (KRO), Ten Einde Raad (NCRV), Een Dubbeltje Op Zijn Kant (RTL4) en Divorce Hotel (RTL4). Annemarie schrijft wekelijks een column voor De Telegraaf en daarnaast schrijft ze regelmatig artikelen voor Margriet.

Verder heeft ze verschillende boeken geschreven waaronder: Succes (2009), Ambitie (Ondernemersboek van het jaar 2010), Exit (2011), Financiële Workout (2013), Een Dubbeltje op zijn Kant (2013) en Winst (2014).”